Taeyang Comeback With RISE .

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ


Assalamualaikum .
Okay , siapa sangka kan Nik ni peminat kpop juga . Hehehe . Actually Nik peminat kpop since sekolah menengah lagi . Tapi disebabkan Nik sambung belajar di Matrikulasi , so macam susah nak update masa kpop . Bila dah start cuti semester , sempatlah kejar balik berita-berita kpop dan lagu-lagu terbaru kpop . Minat tak salah kan , asalkan tak terlampau taksub . Okay , salah satu group kpop yang Nik minat adalah Bigbang . Nik mula minat Bigbang lepas dengar lagu Haru - Haru . Lirik lagu tu sangat mendalam okay . Acewahhh hanya orang tertentu je faham jiwa kpop ni . Ehhh riak , Astagfirullahalazim . 

Okay back to main point , sebenarnya , salah seorang ahli bigbang iaitu Taeyang ( seperti gambar di atas ) telah comeback dengan 2nd solo album bertajuk RISE . Actually tarikh album ni dikeluarkan pada 02 Jun 2014 . Antara lagu yang terdapat dalam album ini adalah Rise ( Intro ) , Eyes Nose Lips , 1 AM , Stay With Me , Body , Ringa Linga , This Ain't It , Let Go and Love You to Death . Dalam album ni juga Taeyang juga menampilkan ketua Bigbang , G-Dragon dan ketua 2NE1 , CL . Wahhh serious daebak gitu . Nik suka Taeyang ni sebab suara dia merdu . Kalau sahabat sekalian baru first time nak kenal Taeyang cuba dengar lagu Wedding Dress . Masa dengar tu jangan lupa baca maksud lagu tu atau translate lirik lagu tu . Sangatlah best lagu tu . 

Haa dengar tak lagu yang berkumandang dalam blog Nik ? Ni lagu terbaru daripada Taeyang yang bertajuk Eyes , Nose , Lips . Adik lelaki Nik sibuk suruh dengar lagu ni , bila dah dengar memang lah kita tak faham perkataan korea kan so jalan terbaik untuk faham lagu korea ni adalah cari muzik video berserta translate lirik . Sekali lagi lagu ni memikat hati Nik . Sangat mendalam lirik lagu ni . Tak percaya ? Jom dengar dan cuba hayati lirik lagu ni .

Taeyang - Eyes , Nose , Lips 


Don’t be sorry,

That makes me more pitiful
With your pretty red lips
please hurry, kill me and go
I’m all right
Look at me one last time
Smile like nothing’s wrong,
So when I miss you
I can remember
So I can draw your face in my mind



My selfishness that couldn’t let you go

Turned into an obsession that imprisoned you
Were you hurt because of me?
You sit silently
Why am I a fool,
Why can’t I forget you
You’re already gone


Your eyes, nose, lips

Your touch that used to touch me,
To the ends of your fingertips
I can still feel you
But like a burnt out flame,
Burnt and destroyed
All of our love
It hurts so much, but now
I’ll call you a memory


Love you, loved you

I must have not been enough
Maybe I could see you
Just once by coincidence
Everyday I grow restless,
Everything about you
Is becoming faint
You smile back in our pictures,
Unknowing of our
Approaching farewell


My selfishness that couldn’t let you go

Turned into an obsession that imprisoned you
Were you hurt because of me?
You sit silently
Why am I a fool,
Why can’t I forget you
You’re already gone


Your eyes, nose, lips

Your touch that used to touch me,
To the ends of your fingertips
I can still feel you
But like a burnt out flame,
Burnt and destroyed
All of our love
It hurts so much, but now
I’ll call you a memory


Your black eyes that only saw me

Your nose that held the sweetest breath
Your lips that whispered
‘I love you, I love you’… I…


Your eyes, nose, lips

Your touch that used to touch me,
To the ends of your fingertips
I can still feel you
But like a burnt out flame,
Burnt and destroyed
All of our love
It hurts so much, but now
I’ll call you a memory

Actually Nik bila dengar lagu korea , Nik akan cepat cepat baca lirik lagu itu dalam bahasa english . Kenapa ? Agar lagu yang kita dengar itu tidak mengandungi perkataan yang menyentuh isu sensitif ataupun bercanggah dengan agama kita iaitu Islam . So sangat penting bagi kita untuk memahami lirik sesebuah lagu agar kita tak terpesong nanti . Okay sahabat sekalian ? Berhibur tak salah tapi jangan sampai bercanggah dengan islam ye ? Faham ? Okay bagus . Selamat menikmati lagu lagu baru daripada Taeyang . 

Good Luck Taeyang for your 2nd solo album . Kirim salam kat G - Dragon [ macam lah Taeyang baca ]


Wallahualam

Comments

Popular posts from this blog

[Soal-Jawab] Hipster dan Hijabster

#Happy28GDay

Everything Happen Must Have A Reason