Review : Daesung's "D'sLove" Japanese Album

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ


Assalamualaikum .
Alhamdulillah dah siap bersahur . Sekarang tunggu subuh pula [masa tengah menulis] . Okay sebenarnya Nik nak review pasal album baru Daesung . Excited tak ? Hehehe hanya orang-orang yang minat kpop dan suka pada Bigbang sahaja yang betul-betul ikut setiap perkembangan mereka . Okay tak nak cakap banyak . Nak introduce dulu siapakah Daesung ini . Daesung atau D-Lite ini adalah salah satu ahli Bigbang dibawah label Yg Entertainment . Dia adalah main vocalist dalam Bigbang . Sebab tu suara dia power . Gitewww . Hehehe 


Okay selepas 4 tahun barulah Daesung buat solo comeback . Actually dia lebih popular di Jepun so dia punya comeback berkonsepkan Jepunlah . Okay untuk album kali ini , Daesung nama kan sebagai D'sLove which means as Daesung's Love . Ada 10 lagu yang dimuatkan dalam album kali ini iaitu :
  1. Rainy Rainy 
  2. Feeling Deepened
  3. Shut Up
  4. Two People? Alone
  5. Dress
  6. Try Smiling
  7. Awake
  8. Even When The World Ends
  9. Look At Me , Gwisoon
  10. I Love You 
So far Nik dah dengar lagu Rainy Rainy , Look At Me Gwisoon dan Shut Up . Best tau tapi dalam bahasa jepun lah . Dah nama lagi album jepun kan . Disebabkan minat yang teramat sangat , kakak Nik tolong tempahkan album Taeyang dan Daesung untuk Nik tapi diri ini menolak sekerasnya . Hehehe sebab kalau boleh nak tunggu comeback Bigbang . Agak-agaknya bila comeback Bigbang ? Okaylah korang yang VIP tu kalau boleh pergi la dengar lagu Daesung dalam youtube atau soundcloud ye .

Ehh jap , ada pengumuman ni !


In the afternoon of the 26th, after the end of BIG BANG’s concert in Seoul, Yang held a press meeting in a restaurant located in Bangi-dong, Songpa-gu, Seoul. In the meeting, he said, “I’m thinking about BIG BANG’s comeback with a regular album in this summer. I think it will be in July or August.”

Nik baru je baca bigbang update dan ni kenyataan di keluarkan oleh President Yang tentang comeback Bigbang . Akhirnya Bigbang akan comeback . Tak sabar nak menunggu . Semoga Encik Jiyong makin segak ye , produce lagu best-best ye oppa . Saranghae . Haa gitu . Hahaha

Jemput baca tentang Taeyang dan Beast

Comments


  1. Salam ukhwah, singgah sini jalan-jalan blogwalking dari senarai peserta Segmen Jom Blogwalking # 1 By diarymissnick.blogspot.com..done follow sini.. Salam ramadhan, salam ceria dari MyCherita

    ReplyDelete
  2. Wahhhhh!!! Histeria. hahaha...dulu2 masa baru2 mula Big Bang nak naik. Kami sebilik (kat U) minat gila Big Bang esp Top&GD. Tapi lepas semua bawa hala tuju masing2 minat tu berkubur je la... Temporary je obsesi kpop ni suma, xde geng dh xbesh nk huha. Tapi tetap suka kalau dengar ada perkembangan terbaru diorang. Minat Daesung masa dia kat Family Outing.Yang tu best

    ReplyDelete
  3. Soleh SEhh hehehe bigbang belum bawa haluan masing-masing la awak . diorang ada comeback nanti ogos . Hehehe terus kan sokong . hehehe

    ReplyDelete
  4. Bukan BigBang yang saya maksudkan. I mean~ my friends& I. BigBang berpecah?! nononono. meraung nanti. hahaha. macam time DBSK& 2PM dulu, sebulan meraban kat forum kpop...padahal buang masa je semua tu, bila fikir balik sekarang. childish things I did in the past. Well, awak muda lagi. Live life to the fullest. eh ;)

    ReplyDelete
  5. Soleh S ohh terkejut saya . hehehe biasa lah kan sebab minat . Tak salah pun asalkan tak salah dan melampau . hehehe . yes . heheh awk blogger ?

    ReplyDelete

Post a Comment

Thank you for leaving a comment here .

Popular posts from this blog

[Soal-Jawab] Hipster dan Hijabster

#Happy28GDay

Everything Happen Must Have A Reason