Metathesiophobia

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Assalamualaikum . 
At time when you feel everyone around you start to change into a new person . Before this you feel comfortable with that person but makin lama makin susah nak faham orang tu and you tried so hard nak faham orang tue [ayat pun berbelit dah] . Masalah sekarang is perubahan atau mungkin benda tu sebenarnya memang asalnya macam tu cuma kita je put a high expectation to that person . Jap , korang dapat grab tak apa yang Nik cuba sampaikan ? Okay if no then let me explain a little bit . Sit back and relax . Listen ye , Okay . In some situation , korang rasa macam korang kenal seseorang , well maybe after many years friendship but then tetiba he/she turns out into a new person yang korang rasa macam ''I don't know who are you anymore'' . I am being in this kind of situation right now . Nik rasa macam Nik dah kenal seseorang but makin lama makin susah nak faham orang tue . Too many things about orang tu buat kita rasa macam , "Dush , my bad , I have put high expectation on him/her" . Kita ingat dia macam nie macam tu but dia sebenarnya lain dari yang kita 'ingat' and it kind of buat kita rasa kecewa . Aduh , Nik pun rasa pening baca post Nik kali ini . Yang penting I don't like this kind of situation right now . Betullah cakap orang , don't put high expectation kat seseorang or jangan cepat judge orang . Kan dah kena pada batang hidung sendiri . Slowly getting into METATHESIOPHOBIA - a fear of changes . Okay malas nak fikir . 

Wallahualam . 


Comments

Popular posts from this blog

[Soal-Jawab] Hipster dan Hijabster

#Happy28GDay

Everything Happen Must Have A Reason