Addicted to a Fake Marriage

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Credit to : lovethatfrock.tumblr.com

Assalamualaikum . 
Having a serious problem right now dan rasa macam nak je berkongsi dalam blog. So here I am writing a new post ((well at least ada idea nak update kan)). Okay jangan terkejut baca tajuk okay. I am not going to talk about something related to real life but a reality variety show. Have you ever heard of We Got Married variety show? Actually We Got Married is a South Korea reality variety show. Kecewa ke sis bro sekalian? Hahaha maaf sis tak berniat pun nak buat tajuk sensasi macam tu. Tapi ada ke fake marriage dalam real life? Wallahualam.

Okay back to story ye anak-anak. Actually like a few months ni selalu juga la tidur lewat dan macam biasa kalau tak boleh tidur kita layan la movie apa yang patut. Cuba teka movie apa den check dulu? Yes bijak. Of course lah Korea Movies kan. Tapi tersasar jauh pula ke variety show and end up watching We Got Married or singkatannya WGM. Okay WGM is a variety show which pairs up Korean celebrities to show what life would be like if they were married. Setiap minggu pasangan artis Korea ni akan diberi mission untuk diorang laksanakan bersama-sama. Disebabkan curious so cari la kat youtube, apa benda lah agaknya variety show macam ni kan. Ada ke patut fake marriage. Kahwin je lah betul-betul terus ((eh yang hang sakit hati ni kenapa. Kan idols kau kahwin betul betul, hang juga meroyan)). Sekali tertengok tajuk WGM Goguma Couple. Goguma tu potato. Potato tu kentang. Jangan tanya kentang tu apa please. Seriously bila dah first time tengok terus addicted. Astagfirullahalazim, duniawi semua ni. Heh, tengok takpe jangan kita tetiba nak buat variety show macam tu sudah lah, tak pun acah-acah nak fake marriage juga. Den hempuk kang. Jap mesti korang terfikir kan pasal Goguma couple tu so sis dengan ini akan introduce Goguma Couple kepada anda semua. Jangan ada menangis pula tengok idols uolss kahwin tau. *drumrolls effect*

WGM GOGUMA COUPLE


Couple : Jung Yong Hwa (CnBlue) + Seohyun (SNSD)

Mujurlah tak heartbreak sangat tengok. Haha tapi Kak Sally mungkin rasa heartbreak. K gurau Kak Sally ampun ye. Okay lepas habis semua episod Goguma couple ni sis move on ke couple WGM lain pulak. Hahaha. 

WGM KHUNTORIA COUPLE


Couple : Nickhun (2PM) + Victoria

Alala ni paling comel la kot. Sebabnya Nickhun ni boleh tahan romantik juga orangnya. Tapi still sis boleh move on ke couple WGM lain. 

WGM JOONMI COUPLE


Couple : Jung Joon Young + Jung Yoo Mi

Haa couple ni ambo dok tahu nak cakap apa. Okay, girls bayangkan dapat suami macam ni. Jung Joon Young ni rockstar but then he is someone who really loves playing games. Ya Allah, masa tengok ni rasa lah juga nak hentak laptop sebab awal-awal tu dia macam budak-budak sikit pastu dia panggil isteri dia noona. Noona means kakak ye everyone sebab isteri dia tu lagi tua kalau tak silap 4 tahun beza daripada dia. Sabar jelah. Tapi overall, jjang jjangg. Sis actually first time tengok Jung Joon Young nie dalam Variety show 2 Days 1 Night. Kalau nak cerita saat perkenalan dengan Jung Joon Young panjang pulak ulasannya. By the way maaf tak jumpa gambar proper diorang. 

WGM HONGKIMINA COUPLE


Couple : Lee Hongki (FT Island) + Mina

Alahai comelnya lah si Hongki ni. Memang selalu tengok cerita korea yang Hongki berlakon so macam dah familiar pun dan selalu juga dengar lagu-lagu FT Island. Fujii Mina ni Japanese ye anak-anak. Sis move on lagi dari HongkiMina sebab ada lagi yang best. 

WGM BEE COUPLE


Couple : Lee Jong Hyun (CnBlue) + Gong Seung Yeon

Mula-mula dapat tahu Jong Hyun join WGM nie macam meroyan juga la depan laptop sambil jerit "WAE OPPA WAEE !!" ((tipu je)). Tapi bila tengok his wife ni, cantik dan lembut orangnya. Ala, kita pernahlah juga berangan nak suami muka ala-ala vampire. Biasalah budak-budak berangan. Sekarang dah berumur ni kurang berangan dah. Jong Hyun ni muka putih kemain macam vampire. Hang kenal tak vampire ni? Pergi Google. Okay malas cakap banyak pasal Bee Couple ni sebab heart broken juga la bila diorang terpaksa leave program WGM ni sebab masing-masing busy. Kejap je dapat tengok diorang. Sis cannot move on lagi. Takpe, kalau jodoh tak kemana. Eh tetiba.

So setakat ni, ni je lah WGM couple yang Nik tengok. Kalau ada suggestion silakan lah komen di ruang komen ye. Setakat ni belum ada lagi Bigbang members join. Nik tak tahulah kalau tetiba GD nak join WGM juga. Nak je terbang pergi Korea on the spot nak halang mereka. Haa gittew. Pesanan penaja, yang mana jenis berangan tinggi nak perkahwinan perfect lah, yang jenis kuat berdrama tolong jangan tengok rancangan ni. Kan ada yang tak kahwin sebab nak suami macam Jong Hyun ke Hongki ke. Korang ni bukan boleh percaya. Hahaha. Nama lagi variety show. Kena lah perfect sikit. Tak kan nak baling pinggan mangkuk depan korang. Idok? Lagipun diulangi variety show ni pasal fake marriage okay. 

Okay minta diri dulu. Selamat menonton kepada yang berminat. Pergi search kat youtube sana. 

Wallahualam



Comments

Popular posts from this blog

[Soal-Jawab] Hipster dan Hijabster

#Happy28GDay

Everything Happen Must Have A Reason